Persones importants

Ara os volem dir persones que an intentat que la igualtat sigui una realitat :

Emma Watson : Es una persona que vol que els homes se movilitzen per a la igualtat .

Joseph Gordon-Levitt :Ere una persona que va sofrir la desigualtat de gènere .

Ángela Acuña Braun : Defensora de el ple exercici de la ciutadania per part les dones. Benemèrita de la Pàtria i primera advocada de Centreamèrica. El 2 d’octubre de 1888 l’ciutat de Cartago va veure néixer a Ángela Acuña Braun. Els que hi eren no podien imaginar que assistien a l’naixement d’una dona que marcaria notables canvis en la història de país i, especialment, en la història de les lluites pels drets de les dones a Costa Rica.

Eloísa Díaz : En 1887 es va convertir en la primera dona metge en la història de Xile i de Sud-amèrica, després que ingressés a l’Escola de Medicina de la Universitat de Xile. Temps després, va ser nomenada directora de el Servei Mèdic Escolar, on va impulsar l’esmorzar escolar obligatori i la vacunació massiva d’estudiants. A més va impulsar reformes com la creació d’el servei mèdic dental a escoles, fundar jardins infantils i implementar policlínics dirigits a persones de menors recursos.

Elena Caffarena:
És la responsable de l’vot femení a Xile. Va ser una advocada i política, nascuda a Iquique en 1903, que durant la seva vida va lluitar per l’emancipació de la dona, creant d’aquesta manera el Moviment Pro Emancipació de les Dones de Xile en 1935. No obstant això va ser fins a 1949 quan es va reflectir la seva major influència en la història, després que es promulgués la llei que va permetre el sufragi femení en eleccions presidencials.

Evita Perón : Actriu i política argentina. Va ser Primera Dama, després de ser elegit mandatari seu marit, Juan Domingo Perón el 1946, on va treballar en projectes d’igualtat de gènere del seu país, especialment per aconseguir el sufragi de la dona. Va ser presidenta de el Partit Peronista Femení, on va estar a el comandament fins a la seva mort el 1952. Ha estat reconeguda a tot el món, principalment per les diferents obres que destaquen amb el seu nom, sent “Evita” la més recordada per la interpretació de Madonna.